U bent hier

Projecten

Archief 2020 stimuleert en ondersteunt projecten die zorgen voor duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. De projecten kunnen een landelijke of decentrale aanpak hebben. Op deze pagina staan alle projecten die op dit moment worden uitgevoerd of recent zijn afgerond. Wilt u zelf een projectvoorstel indienen? Raadpleeg de pagina Projectplannen en -financiering hoe werkt dat? voor meer informatie over projectondersteuning en voorwaarden.

 • Roadshow Digitale Duurzaamheid bij Waterschappen

  Recente ontwikkelingen als de Wet open overheid, Wet hergebruik overheidsinformatie en de komst van de Omgevingswet dwingen overheden hun digitale archieven op orde te brengen. Dit stelt hun in staat informatie te delen, openbaar te maken en verantwoording af te leggen.

 • Verkenningen curriculum ontwikkeling

  Leerdoel(en) van het project In het kader van professionalisering zijn twee deelprojecten uitgevoerd om antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Pre-ingest. Exporteren van (meta)data en mappen met TMLO

  Leerdoel(en) van het project Wat zijn de belangrijkste kennisvragen voor dit project: Wat is de kwaliteit/bruikbaarheid van de exports uit diverse archiefbeheersystemen van archiefvormers Welke eisen moeten er aan een dergelijke export worden gesteld

 • Archiefontologie Nadere Toegangen NA

  Leerdoel(en) van het project: Hoe kun je nadere toegangen als Linked Open Data ontsluiten?

 • Handreiking Linked Data voor archieven

  Leerdoelen van het project: Hoe kan de archiefsector bijdragen aan en gebruik maken van het Semantisch Web? En hoe kan een archiefinstelling daarin de eerste stappen zetten. Beoogde resultaten van het project:

 • Informatiemodel TMLO

  Leerdoel(en) van het project Ontwikkelen en realiseren van een Informatiemodel Kennisopbouw rond informatie modelleren  

 • Vertaling nestor-Seal certificering e-Depots

  Leerdoel(en) van het project

Pagina's